Afdrukken

Karate bij Kaihatsu

Karate is een veelzijdige zelfverdedigingsmethode, beweegkunst en gezondheidssport, geschikt voor jong en oud. Karate maakt je fysiek en mentaal fit en draagt bij aan je zelfvertrouwen, weerbaarheid en persoonlijke veiligheid.

Voor wie
Karate is geschikt voor leerlingen vanaf 6 jaar. Bij Kaihatsu hebben we twee karategroepen: jeugd (6 t/m 11 jaar) en junioren/volwassenen (12 jaar en ouder). Kijk hiernaast voor de precieze trainingstijden en de locatie.

Door wie
De karatelessen worden verzorgd door Michiel Commandeur. Michiel heeft de 5e dan van de Karate-do Bond Nederland. Hij bezit het door NOC*NSF erkend diploma Leraar Karate niveau 3. Daarnaast is hij gediplomeerd Beweegcoach en Mental Coach.

Neem hier contact met ons op voor 6 gratis proeflessen karate.

Karate volgens Kaihatsu
Je kunt karate op heel veel verschillende manieren beoefenen. Bij Kaihatsu onderscheiden we twee benaderingen, die we afwisselend aandacht geven:

Praktisch-holistisch karate
Dit is karate voor effectieve zelfverdediging. We ontwikkelen de kennis, houding en het gedrag waarmee onze leerlingen hun persoonlijke veiligheid en weerbaarheid vergroten. We oefenen de mindset, strategieën, tactieken en technieken die ons helpen als we onverhoopt te maken krijgen met agressie of geweld. Dit omvat o.a. thema's als zelfbewustzijn, omgevingsbewustzijn, vermijdings- en ontsnappingstechnieken, de-escalatietechnieken en daadwerkelijke fysieke zelfverdedigingstechnieken.

Atletisch-artistiek karate
Dit is karate als beweegkunst en (gezondheids)sport. We gebruiken de oefeningen uit karate om onszelf fysiek en mentaal uit te dagen. We streven naar voortdurende vooruitgang bij het zo goed mogelijk uitvoeren van de oefeningen uit ons curriculum. Dit is een technische invalshoek waarbij we ons lichaam steeds beter leren gebruiken.

Het karateseizoen
Het karateseizoen loopt bij Kaihatsu van september tot en met juli. De eerste maanden staan meestal in het teken van praktisch-holistisch karate. Halverwege het seizoen kunnen leerlingen examen doen voor een slip of band. In de voorbereiding daarop verschuift het accent in de lessen daarom naar atletisch-artistiek karate. Na de eerste examens pakken we de praktisch-holistische draad weer op. Aan het eind van het seizoen volgt nogmaals een examen, met accent op atletisch-artistiek karate.

Er is in de karatelessen altijd aandacht voor fysieke en mentale fitheid. Lichamelijk en geestelijk sterk zijn, is nodig voor zowel zelfverdedigingsvaardigheden als atletisch-artistieke prestaties.

Gratis proeflessen
Interesse in karate? Maak dan gebruik van onze doorlopende actie met zes gratis proeflessen. Wees welkom in onze dojo.
Klik hier voor ons contactformulier.

seo
своими руками